Alla mina jobb

Fick inspiration av Petra Tungården att skriva denna lista över alla jobb som jag haft i livet. Jag skulle vilja säga att jag påbörjade min karriär som jultidningssäljare som 14-åring där jag sålde prylar och tidningar i flera år. Det var inte alls roligt att knacka dörr och sälja men jag älskade att kontrollera köplistan med prylarna och lägga saker i påsarna. Jag fick mitt första jobb sommaren efter nian på min högstadieskola där jag jobbade med mina vänner. Det var så himla roligt och jag kommer ihåg än idag när vi åkte många fler personer än tillåtet i en av personalens bilar mellan högstadieskolan och gamla Vilunda gymnasium där vi flyttade möbler då gymnaiset skulle stänga ner. Mitt andra sommarjobb var på Karoliska sjukhuset där jag jobbade på ett avdelningskök i fyra veckor. Sommarjobbet övergick till helgjobb ungefär 1-2 gånger i månaden som varade hela min gymnasietid. Sommaren på gymnasiet jobbade jag i en second hand butik på Kungsholmen. Jag pendlade mellan Väsby-Kungsholmen samtidigt som jag hade övningskörslektioner fler gånger i veckan, pluggade körkortsteori och fyllde 18 år, intensiv tid. Jag hann även med jobb på Friends arena där mellan men slutade lika tidigt som jag började, var inte alls min grej.
 
Efter gymnasiet åkte jag till Torekov och började jobba i en Fiskbutik, jag grät första dagen när jag kom hem då det var helt fruktansvärt. Det var så mycket folk, en chef jag inte klarade av och massor att lära sig. Det tog några dagar innan jag kom in i det och började trivas väldigt bra. Så bra att jag sommaren efter jobbade där igen och hade den bästa tiden i mitt liv, lärde känna Ebba bland annat som senare på hösten flyttade upp till Stockholm. Jag skulle vilja säga att vi hade den bästa tiden i livet, jag och Ebba umgicks typ dygnet runt men hade alltid saker att prata om. När jag kom tillbaka efter min första sommar började jag jobba på en konferens där dagarna ofta började klockan 6 på morgonen inne i stan. För att tjäna pengar började jag jobba extra på en båt som julbordsnisse. Där fick jag se fylla, spya och människor på julfester med sina jobb. Detta var inget jobb jag direkt har några minnen kvar av förutom mina mördarpass, 6-15 på konferens och 16-23 på båten. Var hemma, helt uppstressad och hann sova innan jag skulle upp 4 h senare, helt galet såhär i efterhand. 
 
När jag började högskolan sökte jag jobb som barnflicka men fick två familjer samtidigt i stan, blev en hel del flängade mellan Väsby-Stockholm & skolan så slutade där när jag fick jobb på Bauhaus i Väsby. Det var ett annorlunda jobb som var mitt första jobb med bra betalt även på OB-tider så jag älskade lönen. Tillslut gick jobbet ut på att överleva, trivdes inte alls med jobbet och hade alldeles för mycket igång på samma gång med massor av nytt i skolan, jobb och flera nya vänner som jag knappt hann umgås med.
 
På sommaren åkte jag tillbaka till Torekov och jobbade på Systembolaget. Detta var faktiskt första gången som jag kände mig utmanad på riktigt, det var mycket att lära sig och mycket ansvar med lagar och regler. Tyvärr var det ett väldigt ensamt jobb då vi aldrig riktigt lärde känna varandra vi som jobbade då passen gick om varandra. Arbetstiderna var 6-13 där större delen av tiden bestod av påfyllning eller 13-18. Jag hoppade in på Fiskhuset även denna sommar när min gamla chef behövde extra hjälp. När jag kom tillbaka till Stockholm igen var jag för första gången frivilligt arbetslös men det höll inte i sig så länge då jag fick jobb på Synsam som jag arbetat på tills nu på söndag då jag arbetar min sista helg. Synsam har varit så roligt, har jobbat där i nästan 2 år och har alltid känt mig utmanad. Har älskat min kollegor och valde därför att stanna kvar där även om det innebar en del pendlade mellan Solna/Liljeholmen och Täby centrum. Under denna tid har jag även arbetat med Digital marknadsföring på Academic Work men det var inte alls min grej. Jag gillar att bolla idér med människor och här var jag som ensam personer ansvarig för marknadsföringen, otroligt svårt och mer stressigt för kroppen än vad ja lärde mig.
 
Som jag redan nämnt har jag nu äntligen signat hos min framtida drömarbetsgivare, nämligen Valtech. Jag har för första gången i livet ledigt under en period på 3 månader (om man räknar bort helgerna på Synsam i juni). Nu när jag summerar alla mina jobb känns denna period som en välbehövlig vila. Jag har lärt mig mycket och utmanat mig själv i att söka nya jobb och lärt mig otroligt mycket. Nu känner jag mig dock väldigt klar med OB-lön och längtar till att jobba 9-17 så jag har tid att umgås med min fina pojkvän ännu mer 💗

Min helg i bilder

Midsommar spenderades på Gröna Lund med min kärlek. Vi tog på oss flera lager kläder och förberedde oss för kyla men solen tittade ju till och med fram. Det var en mysig och rolig dag på Gröna Lund men det visste vi ju innan, vem älskar inte karuseller?. Efter det åkte vi hem och drack champange som jag fick av Eriks pappa och fru på examen. Vi hade även köpt lite sill, potatis och köttbullar så att vi skulle få lite midsommarkänslor.
Idag drack vi kaffe framför nyhetsmorgon (eller snarare jag eftersom Erik sov, hehe). Vi cyklade sedan en sväng runt Ekensberg och Vinterviken innan vi kom hem och lagade fläskfile, potatis i ugn och bea. Sedan tittade vi på Sagan om Ringen som jag inte sett innan men jag vet inte om jag blev så imponerad. Fotbollen såg jag däremot mer fram emot men tyvärr gick det inte så bra, hade hoppats på det efter våra fina tröjor och hejarklack från soffan.

Kväll med Pernilla

Igår hade jag en mysig kväll med Pernilla och fick se hennes fina lägenhet. Vi pratade om livet, åt Pad thai, jordgubbar och drack vin 💕
Upp